Kaaba i Guld

kr. 249,00

bg_image

Kaaba i Guld

– 12 x 17 cm
– Guld og sort

returvare

14 dages returret

hurtiglevering

Hurtig levering

sikkerbetaling

Sikker betalling

Beskrivelse

Kaaba i Guld

En dekoration som viser i detaljer hvordan kaabaen ser ud og dens omgivelser.

Hvad er Kaaba?

Kabaen er den kubiske struktur i hjertet af den hellige moske Masjid al-Haram i Mekka, det moderne Saudi-Arabien. Det er kendt som Bayt Allah eller Guds Hus, selvom det ikke betragtes som en tilbedelse, da afgudsdyrkelse og polyteisme er strengt forbudt i islam.

Kabaen i islam markerer simpelthen det hellige samlingsrum for muslimer og spiller en rolle i de hellige ritualer og ritualer på pilgrimsrejserne til Hajj og Umrah. Det er også den retning, muslimer rundt om i verden beder i fem gange om dagen.

Hvem byggede Kaabaen?

I den islamiske tradition har Kabaen eksisteret siden før profeten Muhammeds tid (fred og velsignelser være med ham).

Kabaens fundament blev først og oprindeligt bygget af Allahs første mand og profet (SWT), Adam (AS). Med tiden efterlod dets ødelæggelse det hellige rum ufrugtbart, indtil profeten Ibrahims (AS) tid.

Ibrahim (AS) byggede Kabaen sammen med sin søn og profet, Profeten Ismail (AS), på befaling af Allah (SWT). Efter Allahs (SWT) instruktion begyndte de traditionen med Hajj-pilgrimsrejsen. Ibrahim (AS) blev givet åbenbaring og profetskab, midt i et samfund, der tilbad idoler. Faktisk var hans far håndværkeren og billedhuggeren af landets idoler. Det er gennem sin modstand mod afgudsdyrkelse og hengivenhed til den ene monoteistiske Gud, at Ibrahim (AS) fik profetskabet.

Da Ibrahim (AS) og hans søn Ismail (AS) genopbyggede Kabaen, gjorde de det for at markere det rum, hvor alle troende på én Gud ville samles. Kabaen er ikke en tilbedelse, og muslimer tror heller ikke, at det er der, Allah (SWT) bor.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.